Kontakta Dessert & Choklad Stockholm


Vi svarar på Era frågor så fort vi kan!

 

Butik Lilla Essingen


info@dessertochchokladstockholm.com


08-656 20 20


Hitta till butiken
 

Öppettider


Måndag:

Stängt


Tis-Fre:

09:00-18:00


Lör-Sön:

09:00-16:00


I huvudet på Alfred Nobel: Chokladsiluett med nougat och havtornsexplosion - Dessert & Choklad Stockholm

Artiklar relaterade till Nobelmiddagen


I huvudet på Alfred Nobel: Chokladsiluett med nougat och havtornsexplosion

Under stort hemlighetsmakeri har konditorerna Conrad Tyrsén och Ted Johansson från Dessert & Choklad Stockholm skapat en smakexplosion som tekniskt saknar motstycke i Nobelhistorien. Här avslöjas alla detaljer kring desserten som är en sann hyllning till den svenske uppfinnaren - på varje dessertfat finns nämligen Alfred Nobels profil handspryad i choklad.

Conrad Tyrsén och Ted Johansson, som fått det prestigefyllda uppdraget för andra året i rad, har utgått från Alfred Nobels profil när de skapat årets Nobeldessert. Avslutningen på världesn mest kända middag består av ett dynamitrör i choklad sprängfyllt med nougatcréme, salt karamellsås, brownie och hela rostade hasselnötter som serveras tillsammans med en havtornssorbet, havtornssås och kuber i nougat samt ett chokladknyte fyllt med nougatcréme och hackade karamelliserade hasselnötter. På dessertfatet har Nobelkonditorerna för hand sprayat Alfred Nobels profil i choklad.

- Vi överraskar inte bara smakmässigt utan också visuellt denna gång. Vi vill hylla Alfred Nobel på vårt sätt, genom vårt hantverk och genom att vara så bra vi kan vara. Förväntningarna på desserten är höga, både från gästerna och från oss själva, särsklit då det är andra året i rad vi fått detta prestigeuppdrag, säger Conrad Tyrsén.

Tekniskt är denna den svåraste dessert som någonsin gjorts i Nobelsammanhang. Conrad Tyrsén och ted Johansson har skissat, planerat och provlagat desserten sedan i mars i år. det har tagit sju personer fyra dagar att färdigställa de cirka 1500 desserterna som serveras i Stadshuset. Hantverksmässig precision krävs till varje detalj på denna middagsavslutning. Vad gäller smaken tror Conrad Tyrsén och Ted Johansson att de prominenta gästerna i Stadshuset kommer att bli nöjd.

- Smakmässigt utgår vi ifrån det svenska som ligger oss varmt om hjärtat. Havtorn trivs utmärkt ihop med nougat och den djupa smaken av choklad. Tillsammans blir det en oslagbar kombination av intensiva smaker -en smakexplosion, avslutar Ted Johansson.

 Det officiella namnet på årets Nobeldessert är "Chokladsiluett med nougat och havtornsexplosion" men kallas även för "I huvudet på Alfred Nobel"

Nobeldesserten kommer att kunna köpas i förenklad version på Dessert & Choklad Stockholm från onsdagen den 11 december.

För rörligt material om årets Nobeldessert:

https://www.youtube.com/channel/UCfjFLM8KltjUyhyJ-OfjDrA

För mer information, pressfoton eller kontakt med Conrad Tyrsén och Ted Johansson, kontakta:

Ebba Häryd, Prat PR

Tel. 070 410 69 25

e-mail:ebba.haryd@prat.se

Foto:

Oscar Eldin

 

©Dessert & Choklad Stockholm AB