Kontakta Dessert & Choklad Stockholm


Vi svarar på Era frågor så fort vi kan!

 

Butik Lilla Essingen


info@dessertochchokladstockholm.com


08-656 20 20


Hitta till butiken
 

Öppettider


Måndag:

Stängt


Tis-Fre:

09:00-18:00


Lör-Sön:

09:00-16:00


Konditorerna Conrad och Ted från Dessert & Choklad Stockholm gör årets Nobeldessert - Dessert & Choklad Stockholm

Pressmaterial


Konditorerna Conrad och Ted från Dessert & Choklad Stockholm gör årets Nobeldessert

Det mest prestigefyllda uppdraget inom konditorbranschen har återigen gått till konditorerna på Dessert & Choklad Stockholm. För andra året i rad är det Conrad Tyrsén och Ted Johansson som fått den stora äran att skapa den söta avslutningen på Nobelmiddagen. Årets dessert är är den mest avancerade som någonsin gjorts på en Nobelmiddag och en riktig hyllning till Alfred Nobel.

Conrad Tyrsén och Ted Johansson konditorerna från Dessert & Choklad Stockholm har fått det ärofyllda uppdraget att skapa årets Nobeldessert. Sedan mars i år har de skissat, smakat och bakat sig fram till en dessert som kommer att gå till historien som den mest avancerade hittills i Nobelsammanhang.

- Det är en otrolig ära för oss att ha fått förnyat förtroende. Med erfarenhet från förra året i ryggen ville vi nu tänja på gränserna för vad som är möjligt rent tekniskt för en dessert som ska produceras i 1500 exemplar under en extremt begränsad tidsram. Svårighetsgraden i utförandet har aldrig tidigare varit så hög som nu! säger Conrad Tyrsén.

I huvudet på Alfred Nobel kallar de sin kreation som är en hyllning till Sveriges främste uppfinnare. Desserten är en riktig smakexplosion som kommer att väcka stor uppståndelse bland de prominenta gästerna i Stadshuset den 10 december. I år introduceras en avancerad teknik som ibland används i konditortävlingar men aldrig tidigare i Nobelsammanhang. Fem personer är med och färdigställer desserten under Nobelkvällen, men många arbetstimmar har lagts ner dessförinnan. Det viktigaste momentet i desserten, vilket ännu är hemligt , kommer fyra personer jobba med i två dagar. Och då pratar vi inte om 8 timmarsdagar, säger Ted Johansson. Det svåraste momentet brukar alltid vara att få ut desserten i så många exemplar, men  i år ligger det komplicerade skapandet av desserten, avslutar Ted

För Nobelmiddagens  för- och varmrätt står prisbelönte kocken Andreas Hedlund från Stadshusrestauranger, som även han fått förnyat förtroende . I år får han sällskap av Fredrik Björlin från Artipelag och tillsammans har de tagit fram en Nobelmeny som tar steget från fjolårets mer rustika kreationer till en smäckrare och mer visuell upplevelse, men med samma utsökta smaker och omsorg om råvaran. Den fullständiga Nobelmenyn avslöjas den  kreationer till decemeber, klockan 19.00.

För mer information, pressbilder eller kontakt med konditorerna, kontakta:

Ebba Häryd, Prat PR 

Tel. 070 410 69 25

E-post:ebba.haryd@prat.se